top of page

SUOMI ON RUNO -runomaraton kutsuu

Huomenna, tiistaina, 22.8.2017 on merkityksellinen päivä: 26 SUOMI ON RUNO -blogin runoilijaa esiintyy non-stop runomaratonilla kolmen tunnin ajan!

Kun aloitin SUOMI ON RUNO -blogini tämän vuoden tammikuussa, takana oli vasta idea ja parin viikon nopea suunnittelu. Tässä hiukan taustoja: viime vuoden joulunalusviikolla pohdin, miten voisin juhlistaa Suomen tasavuotissyntymäpäivää. Lähtökohtani oli, että sen pitäisi liittyä runouteen ja olla yhteisöllistä, runoilijoita yhdistävää ja tarjota runonystäville jotakin uutta koko vuoden ajan. Sain idean runollisista viikonavauksista. Joka maanantaiaamu uusi, ennenjulkaisematon runo: 52 maanantaiaamua, 52 runoa, 52 runoilijaa. Blogi tuntui loistavalta alustalta tällaiseen tarkoitukseen, se on joustava, koska tahansa luettavissa ja ilmainen. Mutta saisinko yli 50 runoilijaa innostumaan aiheesta?


Tänään julkaisin blogissa 34. runoilijan tekstin. Joulukuun loppuun asti kestävä projektini on paria paikkaa vailla täynnä - niissäkin on jo runoilijoille varaukset ja muutama jonotuslistalla. Tällä hetkellä blogissa on kahdeksan ja puoli tuhatta sivunäyttöä. Datasta näen, että käyntejä on ylivoimaisesti eniten juuri maanantaiaamuisin, joten uskallan ajatella että näitä aamunavauksia jo oikein odotellaan <3


Tänä vuonna runoutta on tuotu rytinällä lavoille ja erilaisia tapahtumia järjestetty. Tosin haluan sanoa, että tänäKIN vuonna, sillä ilmiönä tämä ei ole uutta. Olen itsekin ollut järjestämässä jo useita vuosia mitä erilaisempia runotapahtumia: runoa ja flamencoa, runoa ja rummutusta, runoa ja tulishowta, runoa ja tangoa ja runoa on jalkautettu Tampereen kaupungin busseihin, Näsinneulan hissiin ja rautatieasemalla on pidetty 12 tuntia kestänyt runonluentamaraton. Silti en alunperin ajatellut, että blogi johtaisi livetapahtumaan. Itse asiassa se oli WSOY:n Anna-Riikka Carlsson, joka helmikuussa ihka ensimmäisen runousaamiaisen jälkeen keskustellessamme totesi, että eikö olisi kiva nähdä SUOMI ON RUNO -blogin runoilijat myös lavalla. Sytyin tästä heti ja onneksi syttyivät myös ihanat kollegat ja 52:sta runoilijasta saamme huomenna paikalle peräti 26!


Huomenna juhlitaan runoa! Juhlitaan sitä, että meillä on sitkeä joukko tekstittämässä maailmaa ja sen särökohtia näkyväksi. Ja yhtä sitkeä joukko runonystäviä jakamassa, kokemassa, olemassa yhtä <3


22.8.2017 SUOMI ON RUNO -blogin runoilijat esiintyvät Runokuun Runomaratonilla Lavaklubilla (Helsinki)

klo 19-22


Kaikki julkaisut
Uusimmat julkaisut
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page