top of page

Luonnon äärellä vai osa luontoa?

Lauantaina 6.10.2018 keskustelemme Turun kirjamessuilla luontorunoudesta. Sana luonto on karjalan alueella tarkoittanut suojelushaltijaa, jonkinlaista suojelusenkeliä, joka ihmistä varjelee ja tuo onnea. Ne, joiden haltija on ollut vahvempi, ovat kasvaneet vahvaluontoisiksi ja menestyneet paremmin. Toisaalta luonto on ymmärretty manalan majoilla asuvaksi kantavanhemmaksi. Lapselle luonto on tullut vasta nimenannon myötä tai ensimmäisen hampaan puhjetessa. Luonto on jotakin luotua, synnytettyä. Luonto on elinympäristö, jota ihminen ei ole muokannut. Koska ihminen on itsekin eläin, luonto ei kuitenkaan ole vastakohta ihmisen rakentamalle kulttuuriympäristölle. Tieteissä luonnon tutkiminen ymmärretään kaikkeuden tutkimisena. Miten luonto on löytänyt tiensä runouteen? Siihenpä vastaamme Auditoriossa kello 14. Tervetuloa kuuntelemaan!

Messuilla olen tavattavissa seuraavasti:

LAUANTAINA 6.10.2018 KLO 14.00 – 14.30 AUDITORIO LUONTORUNOKESKUSTELU Metsän seinä on vain vihreä ovi Miten luonto löytää tiensä runoon? Millaisena luonto ja luonnon tulevaisuus runoudessa näyttäytyvät? Mitkä ovat runoilijoille itselleen merkityksellisimmät tekstit omassa tuotannossaan? Aiheesta keskustelevat ja runojaan lukevat Pauliina Haasjoki, Jenni Haukio, Risto Rasa ja Sauli Sarkanen, keskustelua vetää Tuija Välipakka. Ohjelmatuottaja: Suomen Kirjailijaliitto

SUNNUNTAINA 7.10.2018 KLO 14.50 – 15.10 KUISTI, B-HALLI Tuija Välipakka: Uutisia! Välipakan neljäs runokokoelma Uutisia! tutkii ihmisyyttä, identiteettiä ja muistia uutisten ja valeuutisten valtaamassa maailmassa. Haastattelijana Joni Pyysalo. Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Siltala sekä 15.20– Tuija Välipakka, signeeraus kirjakauppa Rosebudin osastolla. 16.15–16.30 Tuija Välipakka: Uutisia! Turun äidinkielenopettajien osasto. Koululaiset haastattelevat.


Kaikki julkaisut
Uusimmat julkaisut
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page